26.01
2022

Dėmesio! Sukčiai naudojasi įmonės vardu

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje turinti „Omniva LT“ perspėja šalies gyventojus apie suaktyvėjusius bandymus sukčiauti prisidengiant bendrovės vardu. Įmonė informuoja, kad internetiniai sukčiai bando išvilioti mokėjimo kortelių duomenis siųsdami netikras nuorodas. OMNIVA prašo būti atidiems ir atidžiai vertinti informaciją. Nė vienoje oficialioje įmonės valdomoje svetainėje neprašoma pateikti mokėjimo kortelės duomenų.

Padaugėjus pranešimų apie sukčiavimo atvejus, prisidengiant OMNIVA vardu, įmonė įspėja neatidarinėti įtartinų nuorodų ir jokiu būdu nevesti asmeninių bei mokėjimo kortelės duomenų. Dažnu atveju sukčiai apsimeta skelbimų portale parduodamos prekės pirkėjais ir prašo atsiųsti ją per OMNIVA kurjerį. Tuomet išsiunčia pardavėjui nuorodą į netikrą tinklalapį su forma, kurioje prašoma užpildyti mokėjimo kortelės duomenis. Svarbu paminėti, kad po tam tikro laiko nuorodos būna nebeaktyvios.

Nors sukčių nurodomos interneto svetainės išvaizda yra panaši į oficialias OMNIVA valdomas svetaines, tačiau įmonė informuoja ir perspėja, jog ji neteikia tarpusavio atsiskaitymo paslaugų. Svarbu atkreipti dėmesį, kad įmonei priklauso ne viena interneto svetainė: omniva.lt, mano.omniva.lt, kaledos.omniva.lt, tarptautines.omniva.lt ir kitos – tačiau nė vienoje iš jų neprašoma pateikti mokėjimo kortelės duomenų.

Įmonė teigia, kad nenorint pakliūti į sukčių pinkles, būtina atkreipti dėmesį į kelis dalykus. Visų pirma – nuoroda į svetainę – joje privalo būti pilnas oficialus interneto svetainės pavadinimas, todėl, jei matoma, kad nuorodoje rodoma tik dalis informacijos arba keista panašių žodžių kombinacija – puslapis netikras. Jei prašoma pateikti mokėjimo kortelės duomenis – puslapis, taip pat nepriklauso įmonei „Omniva LT“. Pamatyti, kaip atrodo siuntimo registravimo procesas, galite čia.

Jeigu teko pastebėti sukčių veiklą, prisidengiant OMNIVA vardu, labai raginame apie tai mus informuoti [email protected] ir taip pat pranešti Lietuvos policijai telefonu 112.
 

Atgal

Atgal į naujienų pagrindinį puslapį

Savitarna verslui Prisijungti
Savitarna privatiems Prisijungti

Pagrindinis ofisas: Kauno g. 10, Ramučiai
LT-54466 Kauno rajonas
Vilniaus padalinys: Kirtimų 47-210, LT-02244 Vilnius

Įmonės kodas 300087912
PVM mokėtojo kodas LT100001549013
Bankas SEB bankas
A/s LT06 7044 0600 0472 4666

Informacija apie paslaugas klientams:
8 700 55077
Darbo laikas: I-V 8:00-19:00