06.11
2020

„Omniva“ ruošiasi Kalėdoms: ką svarbiausia žinoti kiekvienam iš mūsų?

Kalėdinis laikotarpis interneto prekybai kiekvienais metais prasideda vis anksčiau. 2020-ieji gali tapti ypatingo e. komercijos sprogimo metais dėl neeilinės situacijos visame pasaulyje, o pandemija vis labiau augina internetinės prekybos „krepšelius“. Pavyzdžiui, tarptautinė audito ir konsultacijų bendrovė „Deloitte“ skaičiuoja, kad šių metų šventiniu sezonu e. prekyba augs net 35 proc.

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdančios „Omniva LT“ prognozėmis, Lietuvoje per šį kalėdinį sezoną siuntų srautas bus didesnis nei pavasarį paskelbto karantino metu, kai siuntų skaičius išaugo 2 kartus lyginant su prieš tai buvusiais mėnesiais. Jau dabar jaučiamas pirkėjų suaktyvėjimas netrukus šaus į viršų ir prasidės internetinės prekybos bumas. 

„Iš anksto ruošiamės smarkiai išaugsiančiam siuntų skaičiui, todėl skiriame papildomų investicijų ir išteklių naujiems sprendimams, kurie padės suvaldyti srautus, o klientams – kuo greičiau gauti dovanas ir kitas siuntas“, – sako „Omniva LT“ Operacijų departamento direktorė Giedrė Vaitekūnaitė.

Klientų patogumui – informacija realiuoju laiku

Kad klientai galėtų sužinoti naujausią informaciją apie darbą kalėdiniu laikotarpiu, bendrovė sukūrė specialų puslapį kalėdos.omniva.lt. Jame realiuoju laiku galima matyti visą aktualią informaciją: papildomų siuntų atsiėmimo taškų sąrašą, darbo organizavimą, jo pokyčius ir kitą svarbią informaciją, kuri bus nuolat atnaujinama.

„Kviečiame visą svarbiausią informaciją stebėti specialioje svetainėje, o mes imamės visų įmanomų priemonių, kad siuntos būtų pristatytos laiku. Gyventojų taip pat prašome gautas siuntas iš paštomatų atsiimti kuo greičiau, kad jos „nestotų į eilę“ ir būtų pristatytos kuo didesniam skaičiui žmonių į patį artimiausią paštomatą“, – ragina G Vaitekūnaitė.

Gruodžio 13 d. – paskutinė diena išsiųsti kalėdinę dovaną

Per pastarąsias kelias savaites bendrovė stebi 10-15 proc. išaugusį siuntų skaičių, palyginti su kovo mėnesiu, kai buvo paskelbtas pirmasis karantinas. Prognozuojama, kad siuntų skaičius dar augs 40-60 proc., todėl klientai raginami iš anksto planuoti pirkinius.

Kad siuntos iki Kalėdų būtų pristatytos gavėjams, jas į paštomatus reikia įdėti iki gruodžio 13 d. Priešingu atveju siunta gali vėluoti ar „stoti į eilę“ pristatymui po švenčių.

Specialūs siuntų atsiėmimo taškai – „Džiaugsmo stotelės“

„Šiuo metu turime 34 tūkst. paštomatų skyrelių, kuriuos nuo lapkričio 7 d. aptarnausime ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Papildomai įrengiame specialius siuntų atsiėmimo taškus – „Džiaugsmo stoteles“, į kurias nukreipsime dalį klientų siuntų, jei pasirinktas paštomatas bus užimtas. Planuojama per šias stoteles iki gruodžio pabaigos išdalinti apie 250 tūkst. siuntų“, – sako G. Vaitekūnaitė.

Laikini siuntų atsiėmimo taškai veiks tiek didžiuosiuose, tiek mažesniuose Lietuvos miestuose. Pirmosios trys „Džiaugsmo stotelės“ pradeda veikti Šiauliuose, Alytuje ir Marijampolėje. Visoje Lietuvoje bendrovė įrengs 21-ą stotelę.

Šių laikinų siuntų atsiėmimo taškų vietos parinktos atsižvelgiant į paštomatų užimtumą, todėl jos statomos šalia populiariausių paštomatų, kurie šventiniu laikotarpiu dažniausiai būna perpildyti. Jos skirtos tik siuntoms atsiimti, tad jose nebus galimybės siuntą išsiųsti.

„Džiaugsmo stotelėje“ dirbantis darbuotojas, laikydamasis saugaus atstumo ir kitų prevencijos priemonių, perduos siuntą, o gavėjui tereiks parodyti SMS su siuntos kodu. Siuntos bus saugomos vieną dieną ir vėliau nukreipiamos į artimiausią laisvą paštomatą.

Nauji siuntų atsiėmimo taškai veiks iki gruodžio pabaigos, tačiau esant poreikiui „Džiaugsmo stotelių“ veikimo terminas gali būti pratęstas.

Prie paštomatų – budinčių kurjerių paslaugos

Suvaldyti augantį siuntų kiekį taip pat padeda prie populiariausių paštomatų budintys kurjeriai, kurie per saugų atstumą klientui perduoda siuntą. Apie siuntos atsiėmimą iš budinčio darbuotojo siuntos gavėjas informuojamas SMS žinute.

G. Vaitekūnaitės teigimu, per kalėdinį piką siekdama užtikrinti sklandų paslaugų teikimą, bendrovė taip pat ketina įdarbinti iki 215 naujų darbuotojų. Taip pat, papildomomis patalpomis išplėsti siuntų rūšiavimo plotus didžiuosiuose miestuose, kuriuose yra siuntų skirstymo terminalai.

Pavasarį prasidėjus pirmajai COVID-19 bangai paštomatų papildymo siuntomis ir siuntų surinkimo grafikas tapo intensyvesnis – paštomatai aptarnaujami daug dažniau, nei anksčiau. Bendrovė taip pat nuolat stebi paštomatų tinklo užimtumą realiuoju laiku, kad į atlaisvintus skyrelius galėtų kuo greičiau pristatyti eilėje laukiančias kitų gavėjų siuntas.

Jei pasirinkti paštomatai bus perpildyti, siuntas gavėjams perduos budintis kurjeris, ar „Džiaugsmo stotelės“ darbuotojas. Suvaldyti augančių siuntų srautus taip pat padės naujas, dvigubai didesnis Vilniaus rūšiavimo terminalas.

Prevencinės priemonės

Kad darbuotojų, klientų ir visuomenės sveikata būtų apsaugota, darbuotojai įpareigoti laikytis ypatingos asmens higienos, saugaus atstumo reikalavimų. Kiekvieną dieną dezinfekuojami kurjerių skeneriai, visi automobilių salonų paviršiai bei paštomatų ekranai, mokėjimų terminalai ir kiti paviršiai.
 

Atgal

Atgal į naujienų pagrindinį puslapį

Savitarna verslui Prisijungti
Savitarna privatiems Prisijungti

Pagrindinis ofisas: Kauno g. 10, Ramučiai
LT-54466 Kauno rajonas
Vilniaus padalinys: Kirtimų 47-210, LT-02244 Vilnius

Įmonės kodas 300087912
PVM mokėtojo kodas LT100001549013
Bankas SEB bankas
A/s LT06 7044 0600 0472 4666

Informacija apie paslaugas klientams:
8 700 55077
Darbo laikas: I-V 8:00-19:00