28.10
2020

„Omniva LT“ ruošiasi kalėdiniam pikui: pristato naują siuntų atsiėmimo būdą

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdanti „Omniva LT“ artėjant kalėdinio sezono pikui pristato papildomą siuntų atsiėmimo būdą – „Džiaugsmo stoteles“. Tai siuntų atsiėmimo taškai, į kuriuos bus nukreipiama dalis klientų siuntų, jei pasirinktas paštomatas bus perpildytas. Į šią naujieną bendrovė investavo apie 0,2 mln. eurų. Planuojama per šias specialias stoteles iki gruodžio pabaigos pristatyti apie 250 tūkst. siuntų.

Šalia populiariausių paštomatų

Pirmosios trys „Džiaugsmo stotelės“ pradės veikti jau lapkričio pradžioje Šiaulių, Alytaus ir Marijampolės arenų automobilių stovėjimo aikštelėse. Visoje Lietuvoje iš viso bendrovė įrengs 21-ą stotelę.

Laikinų siuntų atsiėmimo taškų vietos parinktos atsižvelgiant į paštomatų užimtumą – stotelės veiks  prekybos ir verslo centrų automobilių stovėjimo aikštelėse ir kitose vietose, šalia populiariausių paštomatų, kurie šventiniu laikotarpiu dažniausiai būna perpildyti.

„Kalėdiniu laikotarpiu siuntų skaičius išauga kelis kartus, palyginti su įprastu laikotarpiu. Praeitais metais šiuo laiku aptarnavome beveik 1 mln. siuntų. Dėl pandemijos ir augančio e. prekybos populiarumo prognozuojame, kad šiais metais jų skaičius bus dar didesnis, todėl ieškome naujų sprendimų, kurie padėtų valdyti siuntų srautus. Specialios stotelės leis būti dar arčiau klientų ir padės užtikrinti, kad dovanos ir kitos siuntos gavėjus pasiektų kuo greičiau“, – sako „Omniva LT“ Operacijų departamento direktorė Giedrė Vaitekūnaitė.

Nauji siuntų atsiėmimo taškai veiks iki gruodžio pabaigos, o esant poreikiui „Džiaugsmo stotelių“ veikimo terminas gali būti pratęstas. Jos skirtos tik siuntoms atsiimti, tad jose nebus galimybės siuntą išsiųsti.

Saugus ir paprastas siuntų atsiėmimas

Prekių pristatymo į paštomatą tvarka nesikeičia – klientai ir toliau rinksis jiems patogiausią „Omniva“ paštomatą, į kurį nori gauti siuntą. Siunta bus automatiškai nukreipiama į „Džiaugsmo stotelę“ tik tuo atveju, jei pasirinktas paštomatas bus perpildytas. Apie siuntos nukreipimą į stotelę gavėjas bus informuojamas SMS žinute, kurioje kaip ir iki šiol bendrovė nurodys siuntos kodą ir adresą.

Stotelėse dirbantis darbuotojas, laikydamasis saugaus atstumo ir kitų saugumo reikalavimų, perduos siuntą – gavėjui tereiks parodyti SMS su siuntos kodu.

Praėjusiais metais „Omniva LT“ į plėtrą investavo 4 mln. eurų – bendrovės valdomas paštomatų tinklas išaugo iki 300, tarp jų – ir pirmasis paštomatas Kuršių nerijos pusiasalyje, Nidoje. Šiuo metu „Omniva LT“ per parą gali pristatyti apie 34 tūkst. siuntų.

Atgal

Atgal į naujienų pagrindinį puslapį

Savitarna verslui Prisijungti
Savitarna privatiems Prisijungti

Pagrindinis ofisas: Kauno g. 10, Ramučiai
LT-54466 Kauno rajonas
Vilniaus padalinys: Kirtimų 47-210, LT-02244 Vilnius

Įmonės kodas 300087912
PVM mokėtojo kodas LT100001549013
Bankas SEB bankas
A/s LT06 7044 0600 0472 4666

Informacija apie paslaugas klientams:
8 700 55077
Darbo laikas: I-V 8:00-19:00