11.01
2021

OMNIVA: tikėjomės, kad šis kalėdinis laikotarpis bus kitoks

Didžiausią 300 paštomatų tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Omniva LT“ skaičiuoja rekordinius kalėdinio laikotarpio rezultatus:
 
  • 2020 metų lapkričio-gruodžio mėn. siuntų apimtys buvo 2,4 karto didesnės, palyginti su tuo pačiu 2019 m. laikotarpiu. 
  • Paskutinį 2020 metų mėnesį pristatyta 37 proc. daugiau siuntų, palyginti su prieššventiniu spalio mėn.
  • Iš viso per 2020 m. pristatytų siuntų skaičius paaugo 2,5 karto lyginant su 2019 m. 

Šventiniam periodui ir didesniam siuntų srautui karantino metu „Omniva LT“ ruošėsi iš anksto. „Tikėjomės, kad šis kalėdinis laikotarpis bus kitoks, todėl jam ruošėmės. Spalio pradžioje prasidėjo komandos stiprinimas ir gruodį įmonės darbuotojų skaičius išaugo iki 500 žmonių, įrengta 21-a laikina siuntų atsiėmimo „Džiaugsmo stotelė“ Lietuvos miestuose ir miesteliuose, atnaujinta budinčių kurjerių paslauga, o paštomatai buvo aptarnaujami visomis savaitės dienomis“, - pasakoja „Omniva LT“ vadovas Simonas Bielskis. 
 
Be to, aktyviai pradėta vykdyti tinklo plėtra – prie populiariausių paštomatų pridėti papildomi moduliai, kuriais paštomatų skyrelių skaičius padidintas nuo 34 iki 37 tūkst. Bendrovė tęsia plėtrą ir iki 2021 m. sausio pabaigos planuoja turėti daugiau nei 40 tūkst. paštomatų skyrelių, o tai yra 20 proc. daugiau nei iki plėtros pradžios praėjusio gruodžio pradžioje. 
 
Siuntų skaičius sparčiai augo nuo pirmojo karantino pradžios
 
Pasak S. Bielskio, ženklų siuntų skaičiaus augimą įmonė pajautė pirmojo karantino metu kovo-balandžio mėnesiais, kuomet išsiųstų siuntinių skaičius kas mėnesį didėjo po 50 proc. Anot jo, siuntų skaičius šventiniu laikotarpiu padidėja kasmet, tačiau pirmasis 2020 metų ketvirtis išryškino naujas tendencijas ir leido prognozuoti siuntų skaičiaus augimą. 
 
Dėl įvestų griežtesnių antrojo karantino ribojimų daugelis negalėjo nuvykti į mėgiamas parduotuves apsipirkti, nupirkti dovanų ir jų fiziškai perduoti savo artimiesiems, ar įsigyti kitų būtinų prekių, todėl išaugo elektroninių parduotuvių užsakymų kiekiai, o kartu siuntų skaičius ir klientų ratas. Vien per 2020 m. lapkritį ir gruodį „Omniva LT“ pradėjo dirbti su daugiau nei 400 naujų verslo klientų, nuolatos augo ir privačių klientų skaičius. 
 
Dauguma OMNIVA paštomatų stovi šalia prekybos vietų, į kurias žmonių vykimas nėra ribojamas, todėl klientai, vykdami apsipirkti, šventiniu laikotarpiu galėjo išsiųsti ar pasiimti siuntas iš paštomatų, budinčių kurjerių ar „Džiaugsmo stotelių“. Anot bendrovės atstovų, dažniausiai klientai pirko ir savo artimiesiems siuntė knygas, kompiuterius, kompiuterinius ir stalo žaidimus, įvairią kalėdinę atributiką.
 
Papildomos priemonės pasiteisino
 
„Viso šventinio laikotarpio metu nuolat informavome klientus dėl galimai ilgesnio siuntų pristatymo termino ir ieškojome naujų sprendimo būdų, kaip siuntas pristatyti kuo greičiau. Daugumą siuntinių, kurie buvo išsiųsti net ir po mūsų nurodyto galutinio termino, pavyko pristatyti iki švenčių. Prie šios sėkmės prisidėjo ir mūsų klientai, kurie išgirdo kvietimą solidarizuotis ir siuntas atsiėmė per vidutiniškai 20 proc. trumpesnį laiką nei ankstesniais mėnesiais. Už tai jiems esame labai dėkingi“, - teigia „Omniva LT“ vadovas S. Bielskis. 
 
Siekdama apsaugoti savo klientus ir darbuotojus, tiek pirmojo, tiek antrojo karantino metu, bendrovė sustabdė kurjerinių siuntų paslaugą privatiems vartotojams, nuolat dezinfekavo paštomatų paviršius ir ėmėsi kitų reikiamų saugumo priemonių. 
 
E. komercija toliau augs
 
Bendrovė prognozuoja, kad dėl sparčiai augančios elektroninės komercijos rinkos siuntų srautas ir toliau didės. „Nors šventinis laikotarpis jau praėjo, dėl judėjimo ribojimų tarp savivaldybių ir fizinių ne maisto prekių parduotuvių uždarymo siuntų srautai išlieka dideli. Tokį siuntų skaičių Lietuvoje prognozavome tik po 1-2 metų. Vertinant dabartines tendencijas, šiemet galima tikėtis elektroninės komercijos augimo dar 10-20 proc.“, - teigia S. Bielskis. 

Atgal

Atgal į naujienų pagrindinį puslapį

Savitarna verslui Prisijungti
Savitarna privatiems Prisijungti

Pagrindinis ofisas: Kauno g. 10, Ramučiai
LT-54466 Kauno rajonas
Vilniaus padalinys: Kirtimų 47-210, LT-02244 Vilnius

Įmonės kodas 300087912
PVM mokėtojo kodas LT100001549013
Bankas SEB bankas
A/s LT06 7044 0600 0472 4666

Informacija apie paslaugas klientams:
8 700 55077
Darbo laikas: I-V 8:00-19:00