20.09
2021

„Omniva LT“ plečia verslą – siuntas pristatys visame pasaulyje

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdanti „Omniva LT“ nuo šiol verslo ir privačių klientų siuntas pristato į visas pasaulio šalis. Šiam tikslui bendrovė sukūrė specialią internetinę platformą tarptautines.omniva.lt, kurioje vartotojai gali valdyti į užsienį siunčiamas siuntas.

„Sukūrėme tarptautinių siuntų pristatymo paslaugą, nes įžvelgiame didelį Lietuvos e. komercijos verslo potencialą užsienyje. Tikime, kad šis sprendimas padės internete prekiaujančioms bendrovėms išplėsti klientų ratą“, – teigia „Omniva LT“ generalinis direktorius Simonas Bielskis.

Anot jo, dar iki šios paslaugos starto bendrovė iš privačių ir verslo klientų dažnai sulaukdavo užklausų dėl siuntų į užsienį. Norėdama detaliau išsiaiškinti poreikį, 2021 m. „Omniva LT“ inicijavo Lietuvos e. komercijos bendrovių tyrimą, ir paaiškėjo, kad net 35 proc. įmonių, siekdamos pagerinti savo e. prekybos rezultatus, planuoja plėtrą į užsienį. Tyrimo statistika taip pat rodo, kad 31 proc. apklaustų įmonių veiklą vykdo Baltijos šalyse, 25 proc. – kitose Europos valstybėse, 16 proc. – ne Europoje. Siuntų pristatymo į užsienį poreikį iliustruoja ir Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos duomenys – jie rodo, kad šių metų pirmą ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, pajamos, gautos už tarptautinius siunčiamuosius pašto siuntinius, išaugo net 67,4 proc.

„Mums kaip e. komercijos partneriams svarbu pasiūlyti sprendimus, pateisinančius verslo poreikius bei lūkesčius ir leidžiančius augti, – sprendimą teikti tarptautinių siuntų paslaugą argumentuoja S. Bielskis. – Verslui šiandien ypač aktualu turėti patikimą siuntų pristatymo visame pasaulyje partnerį, pagreitinti siuntų pristatymą ir optimizuoti tam skiriamas išlaidas.“
Lietuvoje išplėtota tarptautinių siuntų pristatymo platforma pasižymi patogumu – leidžia vartotojams visas į užsienį siunčiamas siuntas valdyti vienoje erdvėje. Platforma turi ir kitų funkcijų – siuntų sekimą bei užsakymų istoriją. Tarptautinių siuntų platforma veikia išoriškai ir nereikalauja integracijos bei papildomų IT išteklių. Visos platformoje registruotos siuntos gabenamos pagal Tarptautinio krovinių vežimo keliais sutartį (CMR) ar Varšuvos konvenciją.


 

Atgal

Atgal į naujienų pagrindinį puslapį

Savitarna verslui Prisijungti
Savitarna privatiems Prisijungti

Pagrindinis ofisas: Kauno g. 10, Ramučiai
LT-54466 Kauno rajonas
Vilniaus padalinys: Kirtimų 47-210, LT-02244 Vilnius

Įmonės kodas 300087912
PVM mokėtojo kodas LT100001549013
Bankas SEB bankas
A/s LT06 7044 0600 0472 4666

Informacija apie paslaugas klientams:
8 700 55077
Darbo laikas: I-V 8:00-19:00