24.10
2023

„Omniva LT“ tinklo plėtra: dar 75 naujai pastatyti ir 90 praplėstų paštomatų

„Omniva LT“ šiuo metu valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje. Pradėjome intensyvią tinklo plėtrą. Šiemet jau įrengėme 10 naujų paštomatų, tačiau planuose dar 75, ir metus planuojame užbaigti skaičiuodami iš viso 505 paštomatus. Taip pat naujais skyreliais yra praplėsti 90 esamų paštomatų, o iki šių metų pabaigos bendras visų paštomatų skyrelių skaičius pasieks 65 tūkstančius. Plėtra palies ir 10 naujų šalies vietovių.
 
Perkopsime 500 paštomatų ribą
 
Šiuo metu bendrovė „Omniva“ valdo didesnį nei 1100 paštomatų tinklą Baltijos šalyse. Didžiausia plėtra vyksta Lietuvoje, čia į paštomatų tinklą šiemet investuojama apie 2,2 mln. eurų. Kaip teigia „Omniva“ valdybos narys ir vykdomasis direktorius Kastytis Valantinas, laikomasi nuoseklios augimo strategijos.
 
„Lietuvoje paštomatų tinklą ir pernai, ir šiemet planuojame praplėsti 20 proc., o didžiąsias metų šventes pasitiksime perkopę svarbią 500 paštomatų ribą. Tuo metu visose Baltijos šalyse mūsų įmonių grupė metus baigs valdydama daugiau nei 1200 paštomatų, kuriuose bus 162 tūkst. skyrelių. Kasmetine plėtra ir toliau siekiame būti arčiau savo klientų ir dar labiau palengvinti bei pagreitinti kiekvienos siuntos kelionę. Šį siekį įgyvendiname įrengdami paštomatus ir tuose miesteliuose ar gyvenvietėse, kur jų iki šiol nebuvo“, – sako Kastytis Valantinas, „Omniva“ vykdomasis direktorius.
 
Rekordiniai siuntų kiekiai
 
Remiantis 2023 m. II ketv. RRT ataskaita, 58 proc. pašto siuntinių šalyje atsiimta savitarnos terminaluose, o didžiausia dalis – 44,2 proc. tokių siuntų – pasiimta būtent iš „Omniva LT“ paštomatų. Pasak K. Valantino, tai rodo klientų poreikius atitinkančią, patogumą ir lankstumą užtikrinančią paslaugą, kurios poreikis tik augs. Tą tvirtina ir augantys siuntų srautai.
 
„Šių metų spalį jau skaičiuojame 10 mln. Lietuvoje pristatytų siuntų, nors didysis siuntų bumas dar tik laukia lapkričio ir gruodžio mėnesiais. Siekdami pasiruošti intensyviausiam metų periodui, tiek naujų paštomatų statybas, tiek senųjų papildymą naujais skyreliais planuojame užbaigti iki gruodžio pirmos savaitės“, – planais dalinasi Kastytis Valantinas.
 


 
Ateiname į naujas vietoves
 
Pasak K. Valantino, ne visa plėtra grįsta ypatingai griežtu verslo planu. Kai kuriuos sprendimus lemia ir užmegzti ryšiai su vietos bendruomene.
 
„Šiemet pastatysime pirmąjį savo paštomatą prie seniūnijos pastato – Šilalės rajone, Kaltinėnuose. Nors vietos bendruomenė nedidelė, tačiau aktyvi ir išreiškė didelį norą naudotis mūsų paslaugomis. Bendradarbiaudami su seniūnu nusprendėme palengvinti gyventojų kasdienybę, tad iki lapkričio pabaigos čia pastatysime paštomatą ir sutrumpinsime klientų kelionę atsiimti siuntų. Šiuo metu jų artimiausias paštomatas yra Šilalėje, daugiau nei už 20 kilometrų“, – paskoja „Omniva“ vykdomasis direktorius Kastytis Valantinas.  
 
Be Kaltinėnų, plėtra palies dar 9 vietoves. Pirmuosius paštomatus pastatysime: Ramygaloje, Veisiejuose, Gelgaudiškyje, Juodšiliuose, Salantuose, Varniuose, Žagarėje, Linkuvoje ir Purmaliuose.
 
Šiuo metu valdome didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 430 paštomatų su daugiau nei 58 tūkst. siuntų skyrelių.
 

Atgal

Atgal į naujienų pagrindinį puslapį

Savitarna verslui Prisijungti
Savitarna privatiems Prisijungti

Pagrindinis ofisas: Kauno g. 10, Ramučiai
LT-54466 Kauno rajonas
Vilniaus padalinys: Kirtimų 47-210, LT-02244 Vilnius

Įmonės kodas 300087912
PVM mokėtojo kodas LT100001549013
Bankas SEB bankas
A/s LT06 7044 0600 0472 4666

Informacija apie paslaugas klientams:
8 700 55077
Darbo laikas: I-V 8:00-19:00