01.02
2022

„Omniva“ parduoda „Maksekeskus“


„Omniva“, „Inbank“ ir kiti smulkieji akcininkai nusprendė parduoti „Maksekeskus“ naujam strateginiam investuotojui – „Luminor“. Šį sandorį dar turi patvirtinti atitinkamos priežiūros ir konkurencijos institucijos. Tikimasi, kad jis bus baigtas artimiausiais mėnesiais. 

„Maksekeskus“ įkurta 2012 metais, siekiant prekybininkams ir jų klientams teikti saugius ir patogius mokėjimo sprendimus bei su elektronine prekyba susijusias paslaugas Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Suomijoje.

Partnerystė su „Luminor“ leis įmonei paspartinti plėtrą už Estijos ribų, ypač pasitelkiant „Luminor“ tinklą Latvijoje ir Lietuvoje.

Pasak „Omniva“ valdybos pirmininko Mart Mägi, visa komanda atliko neeilinį darbą, stiprindama elektroninę prekybą:

„Maksekeskus“ buvo įkurta siekiant stiprinti elektroninę prekybą, o visa mūsų komanda padarė nepaprastą darbą, kad tai įvyktų. Kadangi elektroninė prekyba šiuo metu sparčiai vystosi, matome puikią plėtros perspektyvą turėti naują „Maksekeskus“ akcininką. Mums „Maksekeskus“ pardavimas reiškia, kad „Omniva“ gali vis daugiau dėmesio skirti pagrindinei mūsų veiklai – investuoti į  siuntų pristatymą, taip pat didinti investicijas į rūšiavimo technologijas bei plėsti paštomatų tinklą.“

Pasak „Luminor“ banko generalinio direktoriaus Peter Bosek, šis sandoris yra ypač reikšmingas, nes tai pirmasis banko įsigijimas:

„Baltijos šalys yra viena dinamiškiausių elektroninės prekybos rinkų Europoje ir šis įsigijimas leis mums dalyvauti šioje sparčiai augančioje ir besivystančioje srityje. Mes taip pat galėsime pasiūlyti platesnes galimybes savo smulkaus ir vidutinio verslo klientams. Matome, kad mūsų vizija remti šias augančias įmones ir Baltijos šalių ekonomiką yra labai suderinta. Tai, kad veikiame visose Baltijos šalyse, padės paspartinti MKK plėtrą Latvijoje ir Lietuvoje, o įsigijimas dar labiau sustiprins mūsų pėdsaką Estijoje. Nekantraujame bendradarbiauti su MKK komanda ir pristatyti naujoviškus mokėjimo sprendimus mūsų dideliam smulkaus ir vidutinio verslo klientų tinklui.“

„Omniva“ yra tarptautinė Estijos logistikos įmonė. „Omniva“ grupei priklauso „Eesti Post Ltd“ kaip pagrindinė įmonė ir „Payment Center Estonia Ltd“, UAB „Omniva“ Lietuvoje ir SIA „Omniva“ Latvijoje kaip antrinės įmonės. Grupei taip pat priklauso grupės asocijuotoji įmonė „Post11“ OÜ.
 
 
 

Atgal

Atgal į naujienų pagrindinį puslapį

Savitarna verslui Prisijungti
Savitarna privatiems Prisijungti

Pagrindinis ofisas: Kauno g. 10, Ramučiai
LT-54466 Kauno rajonas
Vilniaus padalinys: Kirtimų 47-210, LT-02244 Vilnius

Įmonės kodas 300087912
PVM mokėtojo kodas LT100001549013
Bankas SEB bankas
A/s LT06 7044 0600 0472 4666

Informacija apie paslaugas klientams:
8 700 55077
Darbo laikas: I-V 8:00-19:00